Vepřová pečeně s bramborovo-dýňovým pyré
Servírujte dnes dokonalou vepřovou pečeni a pyré z dýně a brambor.
Postup
- Očištěnou pečeni osolíme, opepříme, svážeme provázkem a na oleji v pekáčku ze všech stran opečeme. Přisypeme nadrobno nasekanou cibuli a orestujeme ji.
- Pečeni podlijeme trochou vody, přiklopíme ji a v troubě ji při 200 °C upečeme doměkka. Ke konci ji odklopíme a necháme zezlátnout.
- Vypečenou šťávu přelijeme do kastrůlku, zaprášíme ji moukou a rozředíme vodou. Asi 15 minut ji necháme provařit. Dochutíme ji a vmícháme do ní nasekanou nať z cibulky.
- Dýni i oloupané brambory nakrájíme nadrobno a v osolené vodě uvaříme doměkka. Vodu slijeme. Zeleninu zalijeme horkým mlékem. Vyšleháme kaši, kterou zjemníme máslem a dochutíme hořčicí, solí a lístečky tymiánu.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
509 KCal
23 %
21 %
-
Energie
2128 KJ
23 %
21 %
-
Sacharidy
31,6 g
36 %
32 %
-
Vláknina
4,8 g
16 %
16 %
-
Bílkoviny
52,3 g
83 %
77 %
-
Tuky
18,1 g
28 %
26 %
-
nasycené
7,5 g
-
trans-mastné
0,3 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA