Vepřová pečeně s bramborovo-dýňovým pyré

Servírujte dnes dokonalou vepřovou pečeni a pyré z dýně a brambor.

Obtížnost

Střední

Vaření 100 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Očištěnou pečeni osolíme, opepříme, svážeme provázkem a na oleji v pekáčku ze všech stran opečeme. Přisypeme nadrobno nasekanou cibuli a orestujeme ji.
  2. Pečeni podlijeme trochou vody, přiklopíme ji a v troubě ji při 200 °C upečeme doměkka. Ke konci ji odklopíme a necháme zezlátnout.
  3. Vypečenou šťávu přelijeme do kastrůlku, zaprášíme ji moukou a rozředíme vodou. Asi 15 minut ji necháme provařit. Dochutíme ji a vmícháme do ní nasekanou nať z cibulky.
  4. Dýni i oloupané brambory nakrájíme nadrobno a v osolené vodě uvaříme doměkka. Vodu slijeme. Zeleninu zalijeme horkým mlékem. Vyšleháme kaši, kterou zjemníme máslem a dochutíme hořčicí, solí a lístečky tymiánu.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    509 KCal

    23 %

    21 %

  • Energie

    2128 KJ

    23 %

    21 %

  • Sacharidy

    31,6 g

    36 %

    32 %

  • Vláknina

    4,8 g

    16 %

    16 %

  • Bílkoviny

    52,3 g

    83 %

    77 %

  • Tuky

    18,1 g

    28 %

    26 %

  • nasycené

    7,5 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Novoroční vepřová pečeně a brambory hasselback

Oslavte nový rok s vepřovou pečení a švédskými brambory Hasselback.

Vepřová pečeně v Porteru

K pečení masa je skvělé využít hořké pivo.

Provensálská vepřová pečeně s květákem

Každý masožrout vám bude za tento oběd vděčný.

Vepřová pečeně s pomeranči

Tento lahodný pokrm kombinuje šťavnatost vepřového masa s osvěžující chutí pomerančů.

Vepřová pečeně s rozmarýnem

Rozmarýn je bohatý na antioxidanty a stimuluje produkci žluči, což podporuje trávení tuků. Upečte...

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.