Ingredience
Postup
- Do mísy navažte všechny ingredience a vypracujte z nich pevné těsto. Je důležité pracovat rychle, aby máslo příliš neměklo a těsto se neznehodnotilo. Poté těsto nechte 10 až 15 minut odpočinout v lednici.
- Následně těsto na pomoučněném válu rozválejte na placku o síle asi 3 mm a tvořítky vypíchejte tvary. Odkládejte na plech s pečicím papírem a pečte ve vyhřáté troubě při 160 °C, dokud okraje nezrůžoví, a nechte je na mřížce vychladnout.
- Rozpuštěnou čokoládu smíchejte společně s cukrem, solí, rumem a máslem, pak vyšlehejte do hladkého a pevného krému. Pokud máte rádi intenzivnější chuť skořice, můžete přidat 2 g v této fázi.
- Krémem naplňte cukrářský sáček s hladkou zdobicí špičkou a jednotlivé vychladlé kousky k sobě slepujte silnější vrstvou náplně. Slepené kousky nechte v chladu dobře zatuhnout.
- Na polevu smíchejte v misce všechny ingredience dohladka. Vrchní stranu ztuhlého cukroví v ní namočte a na mřížce nechte okapat. Ještě před zaschnutím nazdobte nahrubo drcenými kakaovými boby.
- Po zaschnutí polevy cukroví skladujte na suchém, ale chladném místě v dobře uzavíratelné dóze.

















