Vánoční bramborový salát

Pokud pořád hledáte „svůj“ bramborový salát, zkuste se inspirovat tady.

Obtížnost

Střední

Vaření 70 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Brambory důkladně očistíme kartáčkem pod tekoucí vodou a vaříme ve slupce asi 25 minut doměkka. Necháme je vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky, které dáme do velké mísy.
  2. Šunku nakrájíme na nudličky. Celer oloupeme a nastrouháme najemno. Cibulku očistíme a nakrájíme na plátky. Okurku necháme okapat a rozkrájíme na kostičky. Připravené přísady přidáme k bramborám a vše zlehka promícháme s majonézou. Ochutíme solí, pepřem a hořčicí. Salát dáme vychladit.
  3. Mezitím vařená vejce prudce zchladíme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Salátové listy opereme a rozložíme na talíře. Na ně rozdělíme vychlazený salát, přidáme vejce, popřípadě ozdobíme bylinkami a podáváme.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    577 KCal

    26 %

    24 %

  • Energie

    2416 KJ

    26 %

    24 %

  • Sacharidy

    51,5 g

    59 %

    51 %

  • Vláknina

    8,6 g

    29 %

    29 %

  • Bílkoviny

    20,3 g

    32 %

    30 %

  • Tuky

    30,4 g

    47 %

    43 %

  • nasycené

    1,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Bramborový salát s tuňákem

Výborný oběd, hotový již za půl hodiny.

Dušený kapr a bramborový salát s fazolkami

Ozvláštněte letos tradiční štědrovečerní večeři s tímto receptem.

Bramborový salát

Bramborový salát je prostě klasika.

Teplý bramborový salát s koprem

Tento salát je ideální jako příloha ke grilovanému masu.

Švédský bramborový salát

Ochutnejte salát až z dalekého Švédska.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.