Tvarohový mazanec do formy

nehodnoceno

Upečte letos mazanec trochu netradičně.

Obtížnost

Střední

Vaření 35 min

bez bobtnání rozinek a bez pečení

Ingredience

20 PORCE +

Postup

  1. Rozinky umyjeme teplou vodou, namočíme do rumu a necháme asi 2 hodiny bobtnat.
  2. Máslo utřeme s cukrem, přidáme vejce, nastrouhanou kůru z celého citronu a šťávu z 1 citronu. Nasypeme vanilkový cukr a znovu utřeme do pěny. Pak vmícháme polohrubou mouku, tvaroh, hladkou mouku prosátou s kypřicím práškem do pečiva vypracujeme hladké těsto.
  3. Nakonec vmícháme rozinky a smetanu. Těsto naplníme do chlebíčkové formy (cca 28 cm dlouhé) vymazané tukem. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem a ozdobíme celými mandlemi.
  4. Pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C asi 50 minut. Po upečení necháme krátce vychladnout ve formě a pak vyklopíme na kovovou mřížku.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    242 KCal

    11 %

    10 %

  • Energie

    1012 KJ

    11 %

    10 %

  • Sacharidy

    30,6 g

    35 %

    31 %

  • Vláknina

    1,4 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    6,2 g

    10 %

    9 %

  • Tuky

    9,6 g

    15 %

    14 %

  • nasycené

    4,7 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Pascha s kandovaným ovocem

Pascha se obvykle tvaruje do jehlanu nebo kvádru, symbolizujícího Kristův hrob.

Pascha s kandovaným ovocem

Tradiční velikonoční dezert pocházející z východní Evropy, který je oblíbený zejména v Rusku,...

Velikonoční mazanec

Jak na dokonalý mazanec? Tipy pro krásnou strukturu a vůni.

Mazanec s čokoládou a oříšky

Vylepšete váš velikonoční mazanec čokoládou a oříšky.

Velikonoční mazanec

Naučte se upéct ten nejchutnější velikonoční mazanec.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.