Telecí paštika se sušenými švestkami a koňakem

Luxusní paštika, která vás nadchne.

Obtížnost

Střední

Vaření 120 min

bez tuhnutí a rozležení

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Telecí plec a játra nakrájíme na kostky. Nakrájené maso dáme do pekáčku, přidáme očištěnou a nakrájenou cibuli a mrkev. Podlijeme trochou vody, přidáme divoké koření a zázvor a dáme péct do trouby vyhřáté na 160 °C asi na 90 minut.
  2. Švestky namočíme do koňaku a necháme rozležet. Z upečeného masa s játry odstraníme koření a i s výpekem ho rozmixujeme najemno. Fáši osolíme a opepříme. Poté přidáme pokrájené švestky i s koňakem, smetanu a důkladně promícháme. Vše provádíme, dokud je masová směs teplá.
  3. Husí sádlo zahřejeme na pánvi a vložíme do něj snítku tymiánu, aby ho provoněl. Pak tymián odstraníme a sádlo nalijeme na dno formy, v níž budeme připravovat paštiku. Dáme ho do ledničky ztuhnout.
  4. Když je sádlo zatuhlé, navrstvíme na něj do formy masovou fáši a povrch uhladíme. Paštiku dáme do ledničky uležet alespoň na 24 hodin. Hotovou paštiku krájíme na plátky a podáváme s pečivem a brusinkovým kompotem.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    807 KCal

    37 %

    34 %

  • Energie

    3376 KJ

    37 %

    34 %

  • Sacharidy

    13,2 g

    15 %

    13 %

  • Vláknina

    2,7 g

    9 %

    9 %

  • Bílkoviny

    33,6 g

    53 %

    49 %

  • Tuky

    65,7 g

    101 %

    94 %

  • nasycené

    28,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Drůbeží paštika s česnekem a lískovými oříšky

Luxusní paštika, kterou zvládnete z pohodlí domova.

Rybí paštika

Připravte si vánoční pomazánku z uzené ryby.

Králičí paštika

Zbylo vám kralíčí maso? Udělejte z něj paštiku.

Zvěřinová paštika

Máte chuť na něco jedinečného? Vyzkoušejte domácí zvěřinovou paštiku.

Velikonoční králičí paštika s citrusovou omáčkou

Nabídněte návštěvě na Velikonoce luxusní paštiku.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.