Telecí paštika se sušenými švestkami a koňakem
Luxusní paštika, která vás nadchne.
Vaření 120 min
bez tuhnutí a rozležení
Postup
- Telecí plec a játra nakrájíme na kostky. Nakrájené maso dáme do pekáčku, přidáme očištěnou a nakrájenou cibuli a mrkev. Podlijeme trochou vody, přidáme divoké koření a zázvor a dáme péct do trouby vyhřáté na 160 °C asi na 90 minut.
- Švestky namočíme do koňaku a necháme rozležet. Z upečeného masa s játry odstraníme koření a i s výpekem ho rozmixujeme najemno. Fáši osolíme a opepříme. Poté přidáme pokrájené švestky i s koňakem, smetanu a důkladně promícháme. Vše provádíme, dokud je masová směs teplá.
- Husí sádlo zahřejeme na pánvi a vložíme do něj snítku tymiánu, aby ho provoněl. Pak tymián odstraníme a sádlo nalijeme na dno formy, v níž budeme připravovat paštiku. Dáme ho do ledničky ztuhnout.
- Když je sádlo zatuhlé, navrstvíme na něj do formy masovou fáši a povrch uhladíme. Paštiku dáme do ledničky uležet alespoň na 24 hodin. Hotovou paštiku krájíme na plátky a podáváme s pečivem a brusinkovým kompotem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
807 KCal
37 %
34 %
-
Energie
3376 KJ
37 %
34 %
-
Sacharidy
13,2 g
15 %
13 %
-
Vláknina
2,7 g
9 %
9 %
-
Bílkoviny
33,6 g
53 %
49 %
-
Tuky
65,7 g
101 %
94 %
-
nasycené
28,8 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA