Škvařené sádlo
Zavzpomínejte na staré časy u babičky a připravte si domácí škvařené sádlo.
Postup
- Sádlo před škvařením dobře omyjeme. Poté ho nakrájíme na větší kostky nebo ho hodně nahrubo umeleme.
- Sádlo vložíme do kastrolu se silnějším dnem. Osolíme ho a podlijeme vodou. Na velmi mírném ohni ho necháme škvařit. Občas ho promícháme.
- Jakmile se sádlo zčistí, slijeme ho do čistých nádob, ve kterých ho chceme skladovat, a necháme vychladnout. Poté nádoby uzavřeme a uložíme do chladna.
- Zbylé škvarky necháme na troše sádla zrůžovět. Teplé je můžeme podávat s chlebem.
- Vychladlé uskladníme buď zvlášť a používáme k přípravě pomazánek, těsta nebo maštění pokrmů, nebo je vmícháme do tuhnoucího sádla. Škvarkové sádlo chutná nejlépe s tmavých chlebem a cibulkou.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
1120 KCal
51 %
47 %
-
Energie
4686 KJ
51 %
47 %
-
Sacharidy
0,0 g
0 %
0 %
-
Vláknina
0,0 g
0 %
0 %
-
Bílkoviny
0,3 g
0 %
0 %
-
Tuky
124,4 g
191 %
178 %
-
nasycené
0,0 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA