Škvařené sádlo

nehodnoceno

Zavzpomínejte na staré časy u babičky a připravte si domácí škvařené sádlo.

Obtížnost

Střední

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Sádlo před škvařením dobře omyjeme. Poté ho nakrájíme na větší kostky nebo ho hodně nahrubo umeleme.
  2. Sádlo vložíme do kastrolu se silnějším dnem. Osolíme ho a podlijeme vodou. Na velmi mírném ohni ho necháme škvařit. Občas ho promícháme.
  3. Jakmile se sádlo zčistí, slijeme ho do čistých nádob, ve kterých ho chceme skladovat, a necháme vychladnout. Poté nádoby uzavřeme a uložíme do chladna.
  4. Zbylé škvarky necháme na troše sádla zrůžovět. Teplé je můžeme podávat s chlebem.
  5. Vychladlé uskladníme buď zvlášť a používáme k přípravě pomazánek, těsta nebo maštění pokrmů, nebo je vmícháme do tuhnoucího sádla. Škvarkové sádlo chutná nejlépe s tmavých chlebem a cibulkou.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1120 KCal

    51 %

    47 %

  • Energie

    4686 KJ

    51 %

    47 %

  • Sacharidy

    0,0 g

    0 %

    0 %

  • Vláknina

    0,0 g

    0 %

    0 %

  • Bílkoviny

    0,3 g

    0 %

    0 %

  • Tuky

    124,4 g

    191 %

    178 %

  • nasycené

    0,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Drůbeží paštika s česnekem a lískovými oříšky

Luxusní paštika, kterou zvládnete z pohodlí domova.

Pikantní utopenci

Naučte se zavřit ty nejchutnější utopence.

Dýňová pomazánka

Zbyla vám z vaření dýně? Zužitkujte ji na pomazánku.

Chia pudink s ovocem

Chia pudink se hodí na snídani nebo jako zdravá svačinka do práce.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.