Quiche s řepou a tymiánem
Báječný recept na slaný francouzský koláč.
Vaření 60 min
bez odležení
Postup
- Z mouky, vajec, másla a špetky soli vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme v chladničce odležet alespoň 2 hodiny.
- Těsto vyválíme na tenký plát a vložíme do formy (26 cm), okraje začistíme. Dno propícháme vidličkou, na těsto položíme pečicí papír a zatížíme fazolemi. Pečeme při 180 °C asi 10 minut, poté papír a fazole odstraníme. Na upečený korpus skládáme ve vrstvách plátky řepy střídavě s hráškem a ovčím sýrem nakrájeným na plátky.
- Vejce smícháme se smetanou, otrhanými lístky tymiánu, ochutíme muškátovým oříškem, opepříme, osolíme a nalijeme do formy. Povrch posypeme nahrubo nasekanými ořechy a rozdrobeným ovčím sýrem. Pečeme při 180 °C asi 20-25 minut. Vychladlý koláč před podáváním dozdobíme tymiánem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
326 KCal
15 %
14 %
-
Energie
1364 KJ
15 %
14 %
-
Sacharidy
20,2 g
23 %
20 %
-
Vláknina
1,7 g
6 %
6 %
-
Bílkoviny
11,8 g
19 %
17 %
-
Tuky
21,7 g
33 %
31 %
-
nasycené
8,0 g
-
trans-mastné
0,3 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA