Mazanec

nehodnoceno

Velikonoční klasika.

Obtížnost

Střední

Vaření 60 min

bez kynutí

Ingredience

10 PORCE +

Postup

  1. V hrnci smícháme 125 ml mléka a 25 g hladké mouky. Směs při stálém míchání přivedeme k varu a poté přelijeme do mísy. Přidáme zbylé studené mléko, cukr, máslo, pomerančovou kůru, zbylou mouku, droždí a sůl. Vypracujeme hladké a pružné těsto, do kterého přidáme část mandlí a rozinky. Znovu propracujeme a necháme kynout asi 60 minut.
  2. Z těsta vytvarujeme bochánek a dáme ho na plech. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout další 45 minut.
  3. Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme zbylými mandlemi a pečeme ve vyhřáté troubě při 175 °C asi 45 minut.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    290 KCal

    13 %

    12 %

  • Energie

    1215 KJ

    13 %

    12 %

  • Sacharidy

    36,9 g

    42 %

    37 %

  • Vláknina

    3,0 g

    10 %

    10 %

  • Bílkoviny

    8,7 g

    14 %

    13 %

  • Tuky

    11,3 g

    17 %

    16 %

  • nasycené

    4,0 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Pascha s kandovaným ovocem

Pascha se obvykle tvaruje do jehlanu nebo kvádru, symbolizujícího Kristův hrob.

Pascha s kandovaným ovocem

Tradiční velikonoční dezert pocházející z východní Evropy, který je oblíbený zejména v Rusku,...

Velikonoční mazanec

Jak na dokonalý mazanec? Tipy pro krásnou strukturu a vůni.

Mazanec s čokoládou a oříšky

Vylepšete váš velikonoční mazanec čokoládou a oříšky.

Velikonoční mazanec

Naučte se upéct ten nejchutnější velikonoční mazanec.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.