Masopustní škvarkoví šneci
Na masopust nemusíte péct jen koblihy.
Vaření 45 min
bez doby kynutí
Postup
- Droždí utřeme s cukrem, přilijeme trochu mléka a rozmícháme. Do mísy nasypeme hladkou a polohrubou mouku, sůl, doprostřed uděláme důlek a vlijeme rozmíchané droždí. Přidáme zbytek mléka, žloutky a důkladně promícháme. Nakonec vmícháme mleté škvarky a zaděláme těsto, které necháme asi 20 minut na teplém místě kynout.
- Vykynuté těsto rozválíme na pomoučněném vále na obdélníkové placky. Placky pak potřeme rozpuštěným sádlem a posypeme celými škvarky. Placku na delší straně srolujeme do rolády a ostrým nožem ji rozkrájíme na jednotlivá kolečka.
- Kolečka vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme vejcem, posypeme celým kmínem a hrubozrnnou solí a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 20 minut dozlatova.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
508 KCal
23 %
21 %
-
Energie
2127 KJ
23 %
21 %
-
Sacharidy
30,6 g
35 %
31 %
-
Vláknina
1,7 g
6 %
6 %
-
Bílkoviny
12,4 g
20 %
18 %
-
Tuky
37,0 g
57 %
53 %
-
nasycené
14,2 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA