Masopustní škvarkoví šneci

nehodnoceno

Na masopust nemusíte péct jen koblihy.

Obtížnost

Střední

Vaření 45 min

bez doby kynutí

Ingredience

12 PORCE +

Postup

  1. Droždí utřeme s cukrem, přilijeme trochu mléka a rozmícháme. Do mísy nasypeme hladkou a polohrubou mouku, sůl, doprostřed uděláme důlek a vlijeme rozmíchané droždí. Přidáme zbytek mléka, žloutky a důkladně promícháme. Nakonec vmícháme mleté škvarky a zaděláme těsto, které necháme asi 20 minut na teplém místě kynout.
  2. Vykynuté těsto rozválíme na pomoučněném vále na obdélníkové placky. Placky pak potřeme rozpuštěným sádlem a posypeme celými škvarky. Placku na delší straně srolujeme do rolády a ostrým nožem ji rozkrájíme na jednotlivá kolečka.
  3. Kolečka vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme vejcem, posypeme celým kmínem a hrubozrnnou solí a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 20 minut dozlatova.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    508 KCal

    23 %

    21 %

  • Energie

    2127 KJ

    23 %

    21 %

  • Sacharidy

    30,6 g

    35 %

    31 %

  • Vláknina

    1,7 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    12,4 g

    20 %

    18 %

  • Tuky

    37,0 g

    57 %

    53 %

  • nasycené

    14,2 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Drůbeží paštika s česnekem a lískovými oříšky

Luxusní paštika, kterou zvládnete z pohodlí domova.

Pikantní utopenci

Naučte se zavřit ty nejchutnější utopence.

Dýňová pomazánka

Zbyla vám z vaření dýně? Zužitkujte ji na pomazánku.

Chia pudink s ovocem

Chia pudink se hodí na snídani nebo jako zdravá svačinka do práce.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.