Křupavá focaccia se žampiony a sýrem

Italská specialita, kterou lze naplnit na mnoho způsobů.

Obtížnost

Lehké

Vaření 25 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Žampiony očistíme a překrojíme. Úplně malé hlavičky můžeme nechat v celku.
  2. Na pánvi rozpustíme máslo a vsypeme houby. Osolíme je, opepříme a na mírném ohni opékáme pět až osm minut, až budou měkké.
  3. Focacciu rozkrojíme a řezem vzhůru položíme na pečicí plech. Pomažeme pestem, posypeme strouhaným sýrem a pečeme v troubě pod zahřátým grilem, až sýr zezlátne a rozpustí se.
  4. Pak na spodní díly přidáme kousky sýru feta a ještě asi minutu zapékáme. Rozdělíme na ně orestované žampiony. Zaklopíme horní částí pečiva a servírujeme.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    305 KCal

    14 %

    13 %

  • Energie

    1275 KJ

    14 %

    13 %

  • Sacharidy

    28,4 g

    32 %

    28 %

  • Vláknina

    2,2 g

    7 %

    7 %

  • Bílkoviny

    13,5 g

    21 %

    20 %

  • Tuky

    14,7 g

    23 %

    21 %

  • nasycené

    8,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Drůbeží paštika s česnekem a lískovými oříšky

Luxusní paštika, kterou zvládnete z pohodlí domova.

Pikantní utopenci

Naučte se zavřit ty nejchutnější utopence.

Dýňová pomazánka

Zbyla vám z vaření dýně? Zužitkujte ji na pomazánku.

Chia pudink s ovocem

Chia pudink se hodí na snídani nebo jako zdravá svačinka do práce.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.