Křupavá focaccia se žampiony a sýrem
Italská specialita, kterou lze naplnit na mnoho způsobů.
Postup
- Žampiony očistíme a překrojíme. Úplně malé hlavičky můžeme nechat v celku.
- Na pánvi rozpustíme máslo a vsypeme houby. Osolíme je, opepříme a na mírném ohni opékáme pět až osm minut, až budou měkké.
- Focacciu rozkrojíme a řezem vzhůru položíme na pečicí plech. Pomažeme pestem, posypeme strouhaným sýrem a pečeme v troubě pod zahřátým grilem, až sýr zezlátne a rozpustí se.
- Pak na spodní díly přidáme kousky sýru feta a ještě asi minutu zapékáme. Rozdělíme na ně orestované žampiony. Zaklopíme horní částí pečiva a servírujeme.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
305 KCal
14 %
13 %
-
Energie
1275 KJ
14 %
13 %
-
Sacharidy
28,4 g
32 %
28 %
-
Vláknina
2,2 g
7 %
7 %
-
Bílkoviny
13,5 g
21 %
20 %
-
Tuky
14,7 g
23 %
21 %
-
nasycené
8,8 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA