Kokosový tapiokový pudink s ostružinovým přelivem

nehodnoceno

Ušetřete čas a peněženku přípravou svačiny den dopředu.

Obtížnost

Střední

Vaření 30 min

bez namáčení

Ingredience

4 PORCE +

Na ostružinový přeliv:

Postup

  1. Tapiokové perly namočíme na 6 hodin do 300 ml studené vody, necháme nabobtnat a poté vlijeme do kastrůlku. Zalijeme kokosovým mlékem a přidáme kokos. Za stálého míchání přivedeme k varu a povaříme asi 2 minuty. Ochutíme cukrem nebo medem. Rozlijeme do skleniček a necháme vychladnout.
  2. Do kastrůlku dáme ostružiny a zalijeme 50 ml vody. Přivedeme k varu a ostružiny necháme rozvařit. Pak vlijeme dalších 50 ml vody, ve které jsme rozmíchali škrob.
  3. Osladíme medem, povaříme 2 minuty a necháme vychladnout. Po vychladnutí nalijeme na pudink ve skleničkách a ozdobíme ostružinami.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    400 KCal

    18 %

    17 %

  • Energie

    1672 KJ

    18 %

    17 %

  • Sacharidy

    50,4 g

    57 %

    50 %

  • Vláknina

    3,7 g

    12 %

    12 %

  • Bílkoviny

    2,5 g

    4 %

    4 %

  • Tuky

    20,2 g

    31 %

    29 %

  • nasycené

    14,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Drůbeží paštika s česnekem a lískovými oříšky

Luxusní paštika, kterou zvládnete z pohodlí domova.

Pikantní utopenci

Naučte se zavřit ty nejchutnější utopence.

Dýňová pomazánka

Zbyla vám z vaření dýně? Zužitkujte ji na pomazánku.

Chia pudink s ovocem

Chia pudink se hodí na snídani nebo jako zdravá svačinka do práce.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.