Kokosový tapiokový pudink s ostružinovým přelivem
Ušetřete čas a peněženku přípravou svačiny den dopředu.
Vaření 30 min
bez namáčení
Postup
- Tapiokové perly namočíme na 6 hodin do 300 ml studené vody, necháme nabobtnat a poté vlijeme do kastrůlku. Zalijeme kokosovým mlékem a přidáme kokos. Za stálého míchání přivedeme k varu a povaříme asi 2 minuty. Ochutíme cukrem nebo medem. Rozlijeme do skleniček a necháme vychladnout.
- Do kastrůlku dáme ostružiny a zalijeme 50 ml vody. Přivedeme k varu a ostružiny necháme rozvařit. Pak vlijeme dalších 50 ml vody, ve které jsme rozmíchali škrob.
- Osladíme medem, povaříme 2 minuty a necháme vychladnout. Po vychladnutí nalijeme na pudink ve skleničkách a ozdobíme ostružinami.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
400 KCal
18 %
17 %
-
Energie
1672 KJ
18 %
17 %
-
Sacharidy
50,4 g
57 %
50 %
-
Vláknina
3,7 g
12 %
12 %
-
Bílkoviny
2,5 g
4 %
4 %
-
Tuky
20,2 g
31 %
29 %
-
nasycené
14,5 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA