Ingredience
Postup
- Nejdříve připravíme sirup. Do kastrůlku nasypeme kávu s cukrem, zalijeme 200 ml vody a přivedeme k varu. Směs vaříme na mírném ohni asi 30 minut. Poté slijeme přes plátýnko nebo filtrační papír a necháme pozvolna prokapat. Nalijeme do sklenice a uchováváme v chladničce.
- Do kastrůlku se silným dnem nalijeme mléko a přivedeme k varu. Škrob rozmícháme v asi 50 ml vody a vlijeme do horkého mléka. Za stálého míchání přivedeme k varu a povaříme 2 minuty.
- Ke směsi přidáme na kousky nalámanou čokoládu a papričku. Zahříváme a mícháme dokud se čokoláda nerozpustí, nevaříme.
- Po rozpuštění čokolády směs odstavíme, vyjmeme papričku a dochutíme kávovým sirupem. Nalijeme do hrnečků a dozdobíme smetanou vyšlehanou na šlehačku, posypeme kakaem a ihned podáváme.

















