Kávová čokoláda s chilli

nehodnoceno

Máte rádi pálivé? Vyzkoušejte tuto čokoládu.

Obtížnost

Střední

Vaření 80 min

Ingredience

4 PORCE +

Na kávový sirup:

Na čokoládu:

Na dozdobení:

Postup

  1. Nejdříve připravíme sirup. Do kastrůlku nasypeme kávu s cukrem, zalijeme 200 ml vody a přivedeme k varu. Směs vaříme na mírném ohni asi 30 minut. Poté slijeme přes plátýnko nebo filtrační papír a necháme pozvolna prokapat. Nalijeme do sklenice a uchováváme v chladničce.
  2. Do kastrůlku se silným dnem nalijeme mléko a přivedeme k varu. Škrob rozmícháme v asi 50 ml vody a vlijeme do horkého mléka. Za stálého míchání přivedeme k varu a povaříme 2 minuty.
  3. Ke směsi přidáme na kousky nalámanou čokoládu a papričku. Zahříváme a mícháme dokud se čokoláda nerozpustí, nevaříme.
  4. Po rozpuštění čokolády směs odstavíme, vyjmeme papričku a dochutíme kávovým sirupem. Nalijeme do hrnečků a dozdobíme smetanou vyšlehanou na šlehačku, posypeme kakaem a ihned podáváme.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    694 KCal

    32 %

    29 %

  • Energie

    2903 KJ

    32 %

    29 %

  • Sacharidy

    77,3 g

    88 %

    77 %

  • Vláknina

    30,1 g

    100 %

    100 %

  • Bílkoviny

    12,8 g

    20 %

    19 %

  • Tuky

    31,3 g

    48 %

    45 %

  • nasycené

    17,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Rosery

Vynikající alkoholický nápoj doplněný výbornou šťávou z aloe vera.

Sea of Love

Dopřejte svému mlsnému jazýčku tento vynikající a vyváženy drink.

Borůvková limonáda

V horkých letních dnech není na osvěžení nic lepšího, než borůvková limonáda, dozdobená čerstvými...

Guava Paloma

Zjednodušenou verzi oblíbeného koktejlu si snadno připravíte i doma.

Ledový čaj z letních jablek

Osvěžte se v horkých dnech tímto ledovým čajem.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.