Cuketová frittata

Frittata je italský pokrm podobný omeletě nebo quiche, ale připravuje se bez těsta.

Obtížnost

Střední

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Troubu předehřejeme na 200 °C. Cuketu bez loupání nakrouháme škrabkou na plátky. Česnek oloupeme, podrtíme plochou stranou nože a nadrobno nakrájíme.
  2. Na velké pánvi s kovovou rukojetí zahřejeme lžíci oleje. Vložíme česnek a po chvilce plátky cukety. Osolíme je, opepříme a zprudka opékáme asi dvě minuty, aby se cuketa trochu orestovala, ale zůstala křupavá.
  3. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky rozmícháme s jogurtem, špetkou soli a špetkou pepře. Pak do nich zapracujeme sníh z bílků.
  4. Vaječnou hmotu vmícháme do orestovaných cuket. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut při 200 °C.
  5. Na zapečenou frittatu rozprostřeme natrhanou mozzarellu a vložíme ji ještě do trouby pod gril krátce zapéct. Mezitím na pánvi zahřejeme zbylý olej s máslem a opečeme na něm listy šalvěje dokřupava. Hotovou frittatu posypeme křupavými lístky a lehce pokapeme teplým voňavým máslem z pánve.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    280 KCal

    13 %

    12 %

  • Energie

    1172 KJ

    13 %

    12 %

  • Sacharidy

    6,8 g

    8 %

    7 %

  • Vláknina

    1,3 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    17,5 g

    28 %

    26 %

  • Tuky

    19,6 g

    30 %

    28 %

  • nasycené

    7,1 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Drůbeží paštika s česnekem a lískovými oříšky

Luxusní paštika, kterou zvládnete z pohodlí domova.

Pikantní utopenci

Naučte se zavřit ty nejchutnější utopence.

Dýňová pomazánka

Zbyla vám z vaření dýně? Zužitkujte ji na pomazánku.

Chia pudink s ovocem

Chia pudink se hodí na snídani nebo jako zdravá svačinka do práce.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.