Barevné raw kuličky
Zdravá varianta oblíbeného kokosového cukroví.
Postup
- Kešu a kokos rozmixujeme nahrubo. Vlijeme rýžový sirup, rozehřátý kokosový olej a umixujeme dohladka. Mokrýma rukama vytvarujeme větší koule. Do středu každé z nich zatlačíme lyofilizovanou malinu předem naplněnou malinovým džemem. Připravené kuličky uložíme do mrazničky.
- Na polevu dáme všechny ingredience do kastrůlku a rozehřejeme na mírném ohni, společně je promixujeme. Jakmile jsou kuličky na dotek pevné, vyjmeme je z mrazničky. Cukroví rychle namáčíme v čokoládové polevě a obalujeme v mletém kokosu. Vrátíme alespoň na 10 minut do mrazničky, aby čokoláda ztuhla. Skladujeme v chladu.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
396 KCal
18 %
16 %
-
Energie
1657 KJ
18 %
16 %
-
Sacharidy
17,9 g
20 %
18 %
-
Vláknina
2,7 g
9 %
9 %
-
Bílkoviny
3,7 g
6 %
5 %
-
Tuky
20,6 g
32 %
29 %
-
nasycené
9,4 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA