Vajíčková pomazánka s kapary

Zkuste tradiční vajíčkovou pomazánku trochu jinak.

Obtížnost

Lehké

Vaření 20 min

bez chlazení

Ingredience

8 PORCE +

Postup

  1. Vejce uvaříme natvrdo. Když zchladnou, oloupeme je a nasekáme.
  2. Šunku nakrájíme nadrobno. Cibuli oloupeme a nasekáme. Kopřivy nebo listy špenátu spaříme vroucí vodou. Necháme je okapat, vymačkáme z nich přebytečnou tekutinu a nasekáme je najemno.
  3. Změklé máslo utřeme se sýrem. Vmícháme vejce, šunku, cibuli a kopřivy či špenát. Pomazánku dochutíme solí a pepřem. Necháme ji vychladit.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    223 KCal

    10 %

    9 %

  • Energie

    934 KJ

    10 %

    9 %

  • Sacharidy

    2,2 g

    3 %

    2 %

  • Vláknina

    0,7 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    10,2 g

    16 %

    15 %

  • Tuky

    19,2 g

    30 %

    27 %

  • nasycené

    10,1 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Dýňová pomazánka

Zbyla vám z vaření dýně? Zužitkujte ji na pomazánku.

Avokádová pomazánka se ztraceným vejcem

Připravte si velmi chutnou a jemnou pomazánku z avokáda. Ideální jako předkrm nebo svačina.

Avokádová pomazánka se sušenými rajčaty

Nevíte, co si dát zdravého ke svačině? Vyzkoušejte pomazánku podle našeho receptu.

Vajíčková pomazánka s avokádem

Máte doma hodně vajec natvrdo z koledy? Připravte si tuto dokonalou pomazánku.

Hermelínová pomazánka s ořechy

Kombinace hermelínu, ořechů a jablek je naprosto úžasná.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.