Škvarková pomazánka
Domácí škvarková pomazánka a čerstvý chléb jsou luxusní kombinací.
Postup
- Vejce uvaříme natvrdo (8-10 minut), Pak je zchladíme ve studené vodě a oloupeme.
- Škvarky umeleme v masovém mlýnku nebo rozmixujeme v kutru. Z vařených vajec vyjmeme žloutky, rozmačkáme je a přidáme ke škvarkům. Ochutíme kmínem a hořčicí, přidáme oloupaný stroužek česneku a sádlo. Vše ještě promixujeme a podle chuti osolíme, popřípadě i opepříme.
- Okurky a vařené bílky nakrájíme na velmi drobné kostičky a vmícháme je do pomazánky. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme najemno. Pomazánku namažeme na krajíce čerstvého měkkého chleba a posypeme jarní cibulkou.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
468 KCal
21 %
19 %
-
Energie
1957 KJ
21 %
19 %
-
Sacharidy
1,2 g
1 %
1 %
-
Vláknina
0,3 g
1 %
1 %
-
Bílkoviny
13,3 g
21 %
20 %
-
Tuky
45,5 g
70 %
65 %
-
nasycené
17,5 g
-
trans-mastné
0,2 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA