Škvarková pomazánka

Domácí škvarková pomazánka a čerstvý chléb jsou luxusní kombinací.

Obtížnost

Střední

Vaření 25 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Vejce uvaříme natvrdo (8-10 minut), Pak je zchladíme ve studené vodě a oloupeme.
  2. Škvarky umeleme v masovém mlýnku nebo rozmixujeme v kutru. Z vařených vajec vyjmeme žloutky, rozmačkáme je a přidáme ke škvarkům. Ochutíme kmínem a hořčicí, přidáme oloupaný stroužek česneku a sádlo. Vše ještě promixujeme a podle chuti osolíme, popřípadě i opepříme.
  3. Okurky a vařené bílky nakrájíme na velmi drobné kostičky a vmícháme je do pomazánky. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme najemno. Pomazánku namažeme na krajíce čerstvého měkkého chleba a posypeme jarní cibulkou.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    468 KCal

    21 %

    19 %

  • Energie

    1957 KJ

    21 %

    19 %

  • Sacharidy

    1,2 g

    1 %

    1 %

  • Vláknina

    0,3 g

    1 %

    1 %

  • Bílkoviny

    13,3 g

    21 %

    20 %

  • Tuky

    45,5 g

    70 %

    65 %

  • nasycené

    17,5 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Dýňová pomazánka

Zbyla vám z vaření dýně? Zužitkujte ji na pomazánku.

Avokádová pomazánka se ztraceným vejcem

Připravte si velmi chutnou a jemnou pomazánku z avokáda. Ideální jako předkrm nebo svačina.

Avokádová pomazánka se sušenými rajčaty

Nevíte, co si dát zdravého ke svačině? Vyzkoušejte pomazánku podle našeho receptu.

Vajíčková pomazánka s avokádem

Máte doma hodně vajec natvrdo z koledy? Připravte si tuto dokonalou pomazánku.

Hermelínová pomazánka s ořechy

Kombinace hermelínu, ořechů a jablek je naprosto úžasná.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.