Plněné croissanty
Zabalte si s sebou do práce chutnou svačinku.
Postup
- Croissant rozřízneme po celé délce do dvou třetin, rajče nakrájíme na plátky, salát očistíme, poklepáním osušíme.
- Vejce rozšleháme vidličkou, osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme máslo a vlijeme na něj rozšlehaná vejce.
- Stáhneme teplotu a vařečkou mícháme do té doby, než se nám vajíčka „srazí“ na šťavnatou hmotu.
- Croissant naplníme salátem, vejci, šunkou, sýrem a plátky rajčete. Plněné croissanty posypeme čerstvou řeřichou a ihned podáváme.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
620 KCal
28 %
26 %
-
Energie
2595 KJ
28 %
26 %
-
Sacharidy
49,2 g
56 %
49 %
-
Vláknina
3,7 g
12 %
12 %
-
Bílkoviny
23,3 g
37 %
34 %
-
Tuky
36,4 g
56 %
52 %
-
nasycené
18,9 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA