Kořeněný staročeský svařák

1 hodnocení

Uvařte si doma na zahřátí svařené víno.

Obtížnost

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Na dohotovení:

Postup

  1. Do rendlíku nalijeme 200 ml vody, přidáme veškeré koření a povaříme. Jakmile voda zhnědne a koření se rozvoní přidáme cukr a červené víno. Směs zahřejeme, ale nevaříme. Odstavíme a přidáme pomerančovou šťávu.
  2. Okraje sklenic potřeme pomerančem a dnem vzhůru je přimáčkneme do krupicového cukru.  Do sklenic vložíme několik kousků pomeranče, hvězdičky vykrojené z plátků jablka, badyán a nalijeme víno. Nakonec dle chuti přidáme rum a med.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    231 KCal

    11 %

    10 %

  • Energie

    968 KJ

    11 %

    10 %

  • Sacharidy

    20,0 g

    23 %

    20 %

  • Vláknina

    6,1 g

    20 %

    20 %

  • Bílkoviny

    1,9 g

    3 %

    3 %

  • Tuky

    0,7 g

    1 %

    1 %

  • nasycené

    0,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Rosery

Vynikající alkoholický nápoj doplněný výbornou šťávou z aloe vera.

Sea of Love

Dopřejte svému mlsnému jazýčku tento vynikající a vyváženy drink.

Borůvková limonáda

V horkých letních dnech není na osvěžení nic lepšího, než borůvková limonáda, dozdobená čerstvými...

Guava Paloma

Zjednodušenou verzi oblíbeného koktejlu si snadno připravíte i doma.

Ledový čaj z letních jablek

Osvěžte se v horkých dnech tímto ledovým čajem.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.