Diskuse

Husa pečená přes noc, svěží lehké letošní víno. Znáte svatomartinské tradice?

Svátek svatého Martina letos připadne na úterý, ale mnoho z nás se vrhne do hodování už o víkendu. V nejedné domácnosti či hospůdce se budou prohýbat stoly pod pečenou husou s knedlíky a několika druhy zelí, svatomartinské víno se letos začalo prodávat s předstihem, aby si je lidé mohli vychutnat už v sobotu a v neděli. Jak vlastně vznikla svatomartinská tradice a jak si ji užít?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

EG

Nikdy jsem tento svátek neslavila. Je to svátek obžerství. Ovšem proti nějakému lepšímu obědu třeba i ve svátek Martina nic nemám. Dřív lidí měli mnohem méně nyní tak dostupného jídla a taky měli méně nemocí z přejídání.

3 0
možnosti
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.